Ziyaretçi haberleri

03.01.2014 15:30

1-)Yeni yılın vergileri belli oldu. Cep vergisi yüzde 20 arttı. En ucuz sigara 6 lira oluyor. Yeni otomobil fiyatında yüzde 4 artış var.

binek otomobil, cep telefonu, alkollü içki ve tütün ürünlerinde uygulanan Özel TüketimVergisi'nde (ÖTV) artışa gidildi. Cep telefonlarından adet başına uygulanan 100 liralık vergi de 120 liraya yükseltildi. Buna göre, binek otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 3.5-4 civarında artış beklenirken, bu oran sigarada yüzde 8-15, alkollü içkide de yüzde 3-15 arasında artış getirecek.

ARABA ALANA KÖTÜ HABER 
Bakanlar Kurulu kararıyla bazı mallarda uygulanan ÖTV oranlarıyla maktu ve asgari maktu vergitutarlarında değişikliğe gidildi. Yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV artırıldı. Motorlutaşıtlardan alınan ÖTV oranları 5 ile 15 puan yükseldi. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindirhacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e çıktı. Yenidüzenleme ile binek otomobil fiyatlarında yaklaşık yüzde 4 artış bekleniyor. 

2-)Adana'nın Kozan ilçesinde klasik tutkunu ‘Boy Boy' lakaplı Mehmet Yavuz, 45 yıllık otomobiline gözü gibi bakıyor.

1968 model Chevrolet İmpala marka klasik otomobili ile Kozan'ın sokaklarında gezen Mehmet Yavuz; “1968 model aracımla ilk defa 1990 yılında tanıştım.

gün bugündür aracıma gözüm gibi bakıyorum. Her ay düzenli olarak bakımını yaptırıyorum.Saat gibi çalışıyor.  6 silindirli olduğu için yakıt sarfiyatı çok yüksekti ben de tüplü sistem taktırdım. Şuan çok rahat aracımla gezebiliyorum. Yeni araçlara nazaran çok daha dayanıklı ve sağlam.” dedi.

 

Film şirketleri başta olmak üzere çok sayıda kişinin otomobili almak istediğini aktaran Yavuz; “Ben kendime bakmam arabama bakarım. O benim elim ayağım. Bu otomobil bana geçmişimi hatırlatıyor. Beni gençlik yıllarıma götürüyor. Allah ömür verdiği müddetçe bu araç benimle beraber Kozan caddelerinde gezecek.” diye konuştu.

 

3-)Kamera şakası için direksiyona oturtulan köpek görenleri şaşkına çevirdi.

Şakacılar tarafından direksiyona oturtulan köpeğinaraba kullanması yetmiyormuş gibi bir de görevliye adres sorması şaka zedeler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Aslında arabayı bagajda oturan birinin sürdüğü görülürken arabayı köpeğin kullandığını düşünen şaka zedelerin şaşkınlıkları yüzlerine yansıdı. 

 

4-)Dünyaca ünlü lüks otomobil markası Porsche, Zara ve Mango'nun memleketi İspanya'da Türk markası Tween'i tercih etti.

İspanya'da iki yeni modelini tanıtan otomobil markası, Tween'i tasarım ve pazarlama partneri olarak seçti. Tween kreatif direktörü Pierangelo D'Agostin ve ekibi, Porsche 911 Carrera 4Smodelini tasarladı.

 

Türkiye'de satış fiyatı 250 bin euro (690 bin TL) olan Panamera S E-Hybrid ve E-Porsche 911Turbo S modellerinin görkemli lansman gecesine imza atan Türk perakende markası Tween,ülke basınının da dikkatini çekti.

 

5-)Yıl sonunda otomobil satışlarında 600 bin adetle Türkiye'de tarihi rekor kırmaya hazırlanan otomotiv firmaları, tasarruf tedbirleri kapsamında BDDK'nın taşıt kredilerine yönelik yeni düzenlemelerine rağmen, cazip kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 
 
 
 
 
5-)

Uçan araba gerçek oldu!Uçan araba gerçek oldu!

Uçan araba gerçek oldu!

Giriş: 31 Aralık 2013 22:434,344 OkunmaGüncelleme: 31 Aralık 2013 22:42

Slovakyalı mühendis Stefan Klein, Aeromobil adını verdiği uçan arabayı üretmeyi başardı. Klein, uçan aracın ıssız yerlerde yaşayan toplumlara yardımcı olmasını umut ediyor.

Slovakyalı mühendis Stefan Klein, 20 yılını adadığı Aeromobil'i değerlendirdi. Aynı zamanda baştasarımcısı olduğu uçan aracın, küresel ulaşımın bütün sorunlarını çözmesini elbette beklemediklerini dile getiren Klein, "Altyapının olmadığı ve aralarında 700 kilometre bulunan ikiyerin yalnızca eğreti yollarla birleştirildiği ülkeler için yararlı olabileceğini düşünüyoruz" diyekonuştu.

Klein Aeromobil'in ayrıca, ulaşımın küçük hava taşıtlarıyla sağlandığı; ABD, Avustralya, YeniZelanda veya Afrika gibi ülkelerde de yeni bir kalite etkisi oluşturacağını ve ulaşım koşullarınıbüyük ölçüde değiştirebileceğini söyleyerek, "Aynı şey küçük hava taşıtlarıyla ulaşımın yenibaşladığı ve mesafelerin bir hayli uzak olduğu ancak altyapının neredeyse var olmadığı Çin veRusya gibi ülkeler için de geçerli" dedi.

2 kişi kapasiteli Aeromobil, havada 700 kilometre, karada ise 500 kilometreye kadar yol katedebiliyor. 100 beygir gücündeki uçan araç, karada saatte 160, havada ise saatte 200 kilometrehıza ulaşabiliyor. Araç havalanabilmek için saatte 130 kilometre hıza ihtiyaç duyuyor.

 

 
 
 

 

İletişim

Fatih GÜNEŞ Esenevler Mah. Edebali Sok. no:25\3 Yıldırım\BURSA 05533139145 ftGN2003@gmail.com